مقالک های شیردل خراسانی

از دفتر شعر تو کسی نیست نخوانده

مقالک های شیردل خراسانی

از دفتر شعر تو کسی نیست نخوانده

وایکینگ ها و نامهای پنهان اسلامی

شیردل خراسانی | سه شنبه, ۳ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۱:۰۲ ق.ظ

چندی پیش خبرگزاری های جهان از کشف نامهای نهان اسلامی مانند « الله » و « علی » در وسایل وایکینگ ها در محوطه باستانی "بیرکا و گاملا" در نزدیکی «اوپسالا» ی سوئد خبر دادند.



این نام ها بر روی یک لباس بافته شده در آسیا (احتمالا ایران) و یک انگشتر یافت شده در گور یک زن وایکینگ در منطقه "بیرکا" نقش بسته بود.این نام ها با استفاده از ابزارهایی مانند آینه و منشور و بزرگ کردن جزئیات خوانده شد.

این کشف پرسش های فراوانی را در برابر دانشمندان سوئدی قرار داد.

دو پرسش بنیانی دانشمندان این بود:

یکم - چگونه این نام ها به مناطق سرد وایکینگی رسیده است؟روابط مسلمانان و وایکینگ ها چگونه بود؟

دوم - چرا این نامها به صورت «پنهان» در لباس ها و نگین انگشتر درج شده بود؟

در پژوهش هایی که به تازگی پژوهشگران و مورخین انجام داده اند ، فصلی نو از تاریخچه روابط مسلمانان و وایکینگ ها در حال بررسی است.

جالب اینجاست که در سالهای گذشته در سوئد و نروژ سکه های اندلسی-اسلامی و حتی سکه هایی از حکومت های اسلامی شیعه شمال آفریقا به دست آمده است و اکنون هم "آنیک. لارسن" باستان شناس سوئدی احتمال میدهد که برخی از قبرهای موجود در بیرکا متعلق به وایکینگ های مسلمان باشد و یا اینکه وایکینگها تحت تاثیر باورهای اسلامی مدفون شده باشند.

اما چیزی که از همه اینها مهمتر است ، اینکه تاثیرات اسلام در جهان بسیار فراتر از این چیزهاست.در مناطق مختلف جهان از چین و هند و حتی آفریقا تاثیرات اسلام مشهود است.ولی در جهان کنونی مسیحیت ، انگار هیچ اثری از اسلام نبوده است.

مساله این است که ما درباره تاریخ اسلام در میان مسیحیان با سه سانسور متفاوت روبرو هستیم.

یکی سانسور تاریخی و دومی سانسور درونی است و دیگری سانسور بیرونی.

اولا - از لحاظ تاریخی بسیاری از اکتشافاتی که درباره اسلام است ، خاموش نگه داشته میشود الّا شَذَّ و نَدَر.

برای نمونه هزاران اکتشاف جالب درباره اسلام در میان سرخپوستان و وایکینگ ها به دست آمده است که تعداد ناچیزی از آن بازتاب رسانه ای یافته است. برای مثال یافته شدن نام «محمد» در میان سنگ نوشته های سرخپوستان هیچگاه بازتابی نداشت.

دوم اینکه مدارک فراوانی وجود دارد که کلیسا و ارتش های وفادار به کلیسا در ویران سازی آثار اسلامی در اروپا و آمریکا بسیار کوشیدند.

برای نمونه نقاشی هایی از معابد سرخپوستان وجود دارد که همانند معماری مساجد اسلامی است ولی اکنون میبینیم که از این اثر معماری هیچ خبری نیست و پس از جستجوی فراوان میفهمیم که این اثر معماری توسط ارتش اکتشافی اسپانیا که کاتولیک های متعصبی بودند ، ویران شده است.

 

و سومین مساله این است که به دلیل فشار های دادگاههای تفتیش عقاید در اروپا ، بسیاری از غیرمسیحیان دست به «تقیه» های شدیدی زدند.

در تواریخ مکتوب تنها از تقیه مسلمانان اسپانیا و پرتغال -پس از سقوط غرناطه - یاد شده ولی اکتشافات تازه وایکینگی-اسلامی در سوئد و اینکه نمادهای اسلامی بسیار پنهان طراحی شده است ، نشان میدهد که در میان وایکینگ های مسلمان شده ، این ترس از «انگیزیسیون» و تفتیش عقاید کلیسا به شدت وجود داشته است.

جالب این است که همین واتیکان با این کارنامه تاریکش ، مدعی مسیحی ستیزی مسلمانان است و رفتارهای برخی فرمانروایان مسلمان نما را به عنوان شاهد می آورد.

در حالی که در خاورمیانه اسلامی هزاران کلیسای چندصدساله و هزارساله وجود دارد ولی حتی یک مسجد صدساله در اروپا -به جز اسپانیا- وجود ندارد.

به راستی تا کنون از خودتان پرسیده اید که چرا در فرانسه و ایتالیا و آلمان و انگلستان و حتی آمریکا که خودشان را سرآمدهای «همزیستی مسالمت آمیز» میدانند ، حتی یک مسجد صد و بیست ساله وجود ندارد؟؟؟
  • شیردل خراسانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی